3v3 & BOX-game

Woensdag 7 maart // 20:00 – 22:00
Maaspoort Sports & Events, Marathonloop 1, ‘s-Hertogenbosch

Het badminton BOX-game en 3×3 zijn twee vernieuwende spelvormen voor de badmintonsport, welke in de Aziatische landen actief beoefend worden. Hier in het Westen wordt het bij steeds meer verenigingen op de training gespeeld, maar verder nog niet. Dit terwijl het twee geweldige wedstrijdvormen zijn.

BOX-game is een snelle en tactische badminton spelvorm, waarbij slechts punten kunnen worden gescoord in de servicevakken recht tegenover elkaar. De BOX is het dubbelspel servicevak zonder de tramrails. Er wordt dus feitelijk op een halve baan gespeeld. Geweldig om je dubbelspel skills te trainen maar ook als je juist niet meer zo beweeglijk bent.

De spelvorm 3×3 (of 3 tegen 3) is eveneens een snelle en tactische spelvorm, waarbij ieder team drie spelers opstelt in een gemengde samenstelling (bij twee vrouwen + één man of twee mannen + één vrouw). Deze spelvorm kan, evenals het reguliere badminton, door alle leeftijden gespeeld worden.

Op woensdagavond kunnen, bij de speelavond van badmintonclub de Maasshuttles, deze bijzondere spelvormen worden uitgeprobeerd.

Schrijf je in!

Ook op deze dag...